Aansprakelijkheidsverzekering goedkoper aanschaffen

Aansprakelijkheidsverzekering goedkoper aanschaffen

Ik heb een lange tijd nagedacht over of ik mij zou laten verzekeren tegen aansprakelijkheid of niet. Ik bedoel, er zijn zo ontzettend veel verzekeringen dat ik me eigenlijk een beetje afvroeg of het niet ‘de zoveelste verzekering’ zou worden in rij waarvoor ik alleen maar zou hoeven te betalen zonder er ooit gebruik van te hoeven maken. Zoals mijn autoverzekering bijvoorbeeld, het boordt geld uit mijn portemonnee en ik heb het nog nooit hoeven gebruiken (gelukkig!). Maar toen ik wat meer informatie opzocht, bleek dit verhaal even iets anders te liggen en ik schrok er een beetje van. Zoveel dat ik besloten heb de informatie eens met jullie te delen, want dit moet iedereen weten.

Gewoon online is het beste

Vroeger was het zo dat je fysiek naar een kantoor toe moest om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het vragen om informatie was daar redelijk onhandig, omdat een vlotte verkoper je al snel een verzekering aangepraat had nog voordat je eigenlijk besefte bij welke van de aanbieders je was. Ook was het vergelijken van de aanbieders zo goed als onmogelijk, of je moest wel heel veel tijd overhebben en de mogelijkheid hebben om alle kantoren te gaan bezoeken. Tegenwoordig is het veel makkelijker; dankzij het internet is het mogelijk om heel snel verschillende aanbieders te vergelijken en de verschillen te vinden, waaronder de verschillen die er kunnen zijn in prijs of voorwaarden. Nu dacht ik altijd dat dit best mee zou vallen, maar het tegendeel is waar. Er zijn juist grote verschillen en het vergelijken is zeker de moeite waard! Het beste is om even te kijken op deze website.

Direct afsluiten

Ik heb direct ook een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Toen ik wist wat ik graag wilde (of eigenlijk wat ik zelf nodig denk te hebben), toen was het makkelijk om direct een aanbieder te vinden die hierbij aansloot. Het mooiste was echter nog dat het gewoon online af te sluiten was. Ik dacht dat ik ergens heen moest om een handtekening te zetten of zoiets, maar dat hoeft dus tegenwoordig helemaal niet meer. En nu weet ik in ieder geval zeker dat ik goed verzekerd ben!